14 September 2011

1st Day Class Sem 03 (Sept-Jan2012)

14/09/2011
Assalamualaikum kawan-kawan..

 Cik una just nk citer pengalaman dihari pertama ke kelas this sem.. u know what happen to us today??Actually this sem kitaorg duk umah sewa.. so, time table for bus 2 xtaula an.. huh, siot je jd dak NR ni.. Tegar-tegarnya bus 2 tinggalkan kitaorg yang xtau dia(bus) nk mai bile an?

Hohoho.. kelas kul 8a.m,  ingtkn bus 2 nak maila kul 7.30a.m ke an??tapi bus mai kul 7.20 kot.. mase 2 mmg la una da ciap.. tp nk kne tunggu kwn2.. pintu da sedia dibuka da..1st tengok, ada akak jiran sebelah 2 da kua umah nk tunggu bus nk g kelas la gamaknya,. Cik una yang baik aty ni pon gedik la masuk umah ckp kat kawan2 yang lain.. pastu, sekali lagi kua umah nk tengok bus, u know what I c?? bus 2 da nk bla da.. da nak gerak.. tp kitaorg lom ready smua lg.. nk kejar mmg xdpt la an.. 
huh..

Hari pertama kelas., kelas pertama kami PONTENG.. mmg terbaik.. kawan2 una da doa dh supaya lecturer xmasuk  kelas 2.. 1st class BEL.. (presentation skill).. sekali, lecturer 2 rajin gamaknyer, masuk gak die kelas kami.. kwan2 kami yg lain la ckp..

huh,dengan tabahkan haty..kami berempat, buat cm syok tau la an..bus pertama da terlepas.. lepak r kat umah sat.. b4 kul 9 kitaorg kua umah ngn excited n hope that bus 2 akan dtg lagi.. (nk wt cmne,xtau bus dtg bile an)..tunggu punyer tunggu.. ramai org lalu lalang.. mbe meke da pelik kelihatan hanya kami berempatje yg duk lepak tepi jalan, berdiri, mencangkung tersebati dlam diri sebab kebosanan duk nunggu bus yang ntah bila akan muncul. Kul 9.30 akak jiran sebelah 2 kua umah meke,mesti meke tergelakkan kami sbb dr td menunggu, tp harapan hanya tinggal harapan, dahla tempat tunggu bus pn kami salah tempat. Haha mmg siot.. pastu wt muka xmalu join akak-akak 2 jalan tunggu bus ditempat yang betol..

kami da tau kami lewat.. so, kelas 1st tetap ditanda ‘0” dalam kehdiran kami.. sbb da xdtp diselamatkan lagi. Kelas kedua untuk harini, tp kelas pertama yang kami masuk buat sem ni.. huh, ni lagi siot.. tunggu punyer tunggu.. da kul 10 lebih, lecturer  nyer xde gak..ni yang cek malas nk marah2 ni.. jao2 mai, kne tunggu bus kat sejam, xde lecturer  masuk plak.. aduh,!!! sakit aty siot..

 ok, kelas ketiga untuk harini,..tabah mananti ni..da setengah jam menunggu, lecturer xde gak muncul kan batang idong dier.. hum, mmg xbetahla kami..setengah jam xkan menjdi sejam.. pas jemu melihat jam, kami trus bla tanpa hiraukan yg lain.. mmg gangster la sejak jadi senior ni.. haha (berlagak)
 Pas kelas je, g la HEP.. nk tengok jadual bus utk student NR ni la..tengokla kat board NR an, kami da bace smua, xde pon jdual pd pandangan mata kami.. masukla dlam pejabat HEP 2,dengan sopannya cik una bertanyer, “assalamualaikum.. cik, macm mne ea nk dptkn jadual bus? akk yg comel 2 ckp la, wsalam,ada kat board Nr 2.. dengan selamber tahap gaban ckp r, “xder pn.. td kami da tengok.” Ok, adik try g kat Pejabat Hal Ehwal Kolej dan NR, adik tnyer en. Khairudin, mintak ngn dier jadual bus 2.. “ok, makasih”

 Pastu g la kat pejabat 2, masuk ngn muka xberapa berani, kami semua redahi jua..ada akk kat kaunter 2, kmi pn, wt xmalu bertanya,” cmne nk dptkan jadual bus ek?” akk 2 da wt muka, mmg nk marah r an, dier jawab,ader kat board NR la..” kami pon ckp la, td kami da tengok, tapi xdepn??? Akk 2 lagi nk marah,aderla dier ckp.. huh, muka da nk menakutkan, kami pn ckp, “cm xde, ntahla.. ”smua da ragu2 da.. smua nk bla r, “xpela, kami try tengok lagi sekali, mane tau xperasan td.. makasih.. “haha(ayat xley bla..) kami pn ngan perasaan malu habis g tengok wt kali ke 3..haha punyer byk2 paper  kat board yg ditampal, stu 2 yang kami xbce sbb dier punyer kertas cm pelik.. cm xsme ngn jadual yg biase kami tengok, so, kami  wt bodohkan dier td upenyer.. dier la jadual 2.. haha (gelak habis)

Jam da nk dekat kul 1,so, kami setia menunggu bus untuk pulang ke rumah.. kelas kul 4.30p.m plak nanti.. huh, dlm kepala otak smua org mmg da terniat nk PONTENG kelas akibat kecewa g kelas lecturer xmasuk..klo xg kelas kang lecturer masuk lak.  Kepala otak da penim.. bila sampai umah.. masing2 melentokkan badan ke tilam lalu tertido.. bgunje cik una melihat kwn2 membuat hal masing-masing, lalu cik una bertanya pada seorg kawn “kita nk g kelas x ni??” jwb kwn1 : “xkot.. ntah.. meke ckp xnk pergi td.. meke smua tdo lagi kot..” jam da kul 3.30pm .. kllo diikotkan bus da smpai.. kalo nk bersiap mmg xsempat.. so, yg tdo truskan tdo..yg menonton tv truskan menonton.. cik una pon wt hal sendri gak.. hohoho

Manghrib da masuk waktu.. kami smua, warga rumah sama2 berbuka puasa.. tibe2, seorg antara kami menerima pesanan ringkas(SMS) dari kwn antara yg hadir ke kelas MKT420 ptg td..

“Salam esok kelas MKT xde klas..tukar pada hari selasa pkul 1 sampai 1.45 ptg.. sape2 yang xdatang kelas tadi kne jumpa  lecturer and bagi surat sebb xdtg ,sebelom hari selase minggu depan..”

Huh.. mmg terbaikla kitaorg.. cube korang teka berapa orgje sebenarnyer g kelas td smpai lecturer pn nk marah?? Huhu.. 4 org je kot.. yg lain smuanyer ponteng.. mane xmengamok si lecturer 2..haha nakal tol kitaorg ni.. SORI EN.. KAMI MMG SENGAJA.. TP KAMI BUAT2 XSENGAJA..

Pas dpt msg dr member ni.. kami pn sme2 pk..??$$#$@%^&*
 Untuk keselamatan bersama.. kami berniat untuk menipu esok..( tipu sunat.).haha member sorang 2 ckp, smua XBOLE PUASA esok.. klo x sia2 je korang puasa menipu.. haha btol gak.. huh..tenat tol kitaorg ni.. ape punyer malangla nasib arini..

 Smua salah kami.. kepada lecturer MKT 420, kami TERsengaja td.. kepada lecturer BEL yg class 1st, kami mmg TAKsengaja, bus tinggalkan kami..huhu
So now, nga berpikir, mcm mne nk jupe lecturer sok.. n mcm mne nk tulis surat utk bg kat lecturer 2 esok?? Kawan2.. help me plz……
??????........................................................................??@#$%^&*()_+!~?>:”<}??

***sori.. entry agak pnjang.. semangat bercerita diBLOG dtg lagi.. sori.. kepada yg sudi bace… enjoy ur self.. klo yg xnk bce.. I don’t mind…sekadar berkongsi pengalaman bersama..

 tq..
 assalamualaikum.. ^^

2 Komen:

RabiatuL AdawiaH said...

uit cik una tinggal bas kat mana pagi td???? panjangny cite cik una... boleh buat novel.. penat kami baca sampai berselang seli baca dengan k.miza.. hehe

~cik una~ said...

hahaha.. akka an suke bce novel.. xmustahilla klo una tulis akk xbce.. ahha
so, slmt mmbace.,.. ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright by UBGcreativeart